FAQ

Lees hier enkele meest gestelde vragen over gyprocwerken, schilderwerken, sanitaire werken, herstellingen en meer. Andere vraag in gedachten? Aarzel niet om ons te contacteren.

Algemeen

Waarvoor kan ik bij jullie terecht?

Voor heel veel, bundel een hele lijst met taken en mail ons deze door. We kiezen samen een dag die voor ons beide past! Moest er iets tussen zitten waar we u toch niet mee kunnen helpen, melden wij u dat zeker!

Wat is de wachttijd?

Reken op een 14 dagen, indien er veel feestdagen zijn kan het wat langer duren.

Werken jullie enkel in regie?

De meeste klussen zijn inderdaad in regie, maar voor de grotere werken maken we met plezier een offerte. Dan komen we op voorhand even kijken.

Wat valt er onder jaarlijks onderhoud?

Het reinigen van uw ventilatie en het ledigen van uw dakgoten! Om verstoppingen in de dakgoot te vermijden, raden wij aan deze net na het vallen van de bladeren te laten leegmaken, zo vermijdt u een hoop miserie. Ook het nazicht van de ventilatie, uitkuisen van de filters en dergelijke vereisen een jaarlijkse beurt! Zo behoudt u een goede luchtkwaliteit binnen de kantoren of woning. Bij een reiniging wordt een datum genoteerd zo kan er steeds rond dezelfde periode weer een onderhoud ingepland worden.

Wat met de materialen?

Deze kopen wij aan en rekenen we apart door MAAR steeds in overleg met u als klant! Zo blijft het budget onder controle. Gebruik van vijzen, tape of lijm zetten wij onder de noemer ‘klein materiaal’, daar wordt bij gebruik een bijdrage voor aangerekend.

Hebben jullie zelf gereedschappen bij?

Ja zeker, onze medewerkers zijn voorzien van een camionette gevuld met professionele gereedschappen.

Moet er steeds iemand op voorhand komen kijken?

Nee dat is niet nodig, a.d.h.v. een mail en eventueel wat begeleidende foto’s is het voor ons al vrij duidelijk. Eens er een akkoord is om de werken te komen uitvoeren, zullen wij de afgesproken dag aanwezig zijn. Ervaring leert ons dat er op één dag al heel wat klussen opgelost kunnen worden!

Klusjesdienst

Wat is een klusdienst?

Een dienst waarmee u met diverse klussen terecht kan, de focus ligt namelijk op het aanbieden van een divers aanbod aan oplossingen. Dit kan gaan van lekkende kranen repareren en nieuwe deurpompen plaatsen tot het plaatsen van gyproc of schilderwerken uitvoeren.

Wat doet een klusjesman?

Werken jullie ook voor particulieren?

Neen, helaas enkel voor bedrijven, VZW’s of syndicussen.

✆ 0474 97 22 94Meer informatie ontvangen

Schilderwerken

Wanneer schilderen?

Wanneer wij schilderen kiest de klant volledig zelf! (Meestal wordt er herschilderd als er veel vuil en strepen op de muren staan.)

Wanneer schilderen? Veel gestelde vragen over schilderwerken door Bedrijfsklussen.

Wanneer bezetting schilderen?

Wanneer deze droog is, best is een 1 à 2 jaar te wachten, je kan het versnellen door drogers te gebruiken. Het vocht kan gemeten worden met een speciaal toestel. Als je gaat schilderen en de bezetting is niet droog, is de kans groot dat het schilderwerk gaat barsten.

Wat kosten schilderwerken? Prijs per m2?

De kosten van schilderwerken zijn afhankelijk van de grootte van de oppervlakte en staat van de muren. Moet er veel bijgewerkt worden en/of moet er veel afgeplakt worden? Wij doen het allemaal! Voor onze schilderwerken wordt er steeds een offerte op maat uitgewerkt. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan.

Wat kosten schilderwerken? Prijs per m2? Veel gestelde vragen over schilderwerken door Bedrijfsklussen.

Is schilderwerk aftrekbaar van de belasting? Welk btw tarief?

Voor een particulier niet, dan is het 21% btw of 6% als de woning ouder is als 10 jaar. Voor een KMO zijn schilderwerken wel aftrekbaar van de belasting, maar wordt er ook met medecontractant gerekend. Graag weten wat uw schilderwerken zullen kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Is schilderwerk aftrekbaar van de belasting? Welk btw tarief? Veel gestelde vragen over schilderwerken door Bedrijfsklussen.

Schilderwerken en glas? Wat met de ramen?

Tijdens onze schilderwerken worden ramen afgeplakt. Bovendien is het mogelijk om de randen ook te herschilderen. Wij garanderen steeds professionele schilderwerken uit te voeren.

Schilderwerken en glas? Veel gestelde vragen over schilderwerken door Bedrijfsklussen.

Wat met ramen tijdens schilderwerken? Veel gestelde vragen over schilderwerken door Bedrijfsklussen.

Gyprocwerken

Hoeveel kost het plaatsen van gyproc?

De prijs voor het plaatsen van gyproc is zeer afhankelijk van de grootte. Moeten er enkele of dubbele platen gezet worden en/of moet er tussenin geïsoleerd worden? Voor onze gyprocwerken wordt er steeds een offerte op maat uitgewerkt. Vraag gerust alvast een vrijblijvende offerte aan. 

PS: Wist u dat wij na uw gyprocwerken ook het schilderwerk kunnen uitvoeren?
Hoeveel kost het plaatsen van gyproc? Veel gestelde vragen over gyprocwerken door Bedrijfsklussen.

Wat is het verschil tussen Gyplat en gyproc?

Het verschil tussen Gyplat en gyproc is dat Gyplat kan bezet worden en gyproc wordt op de naden twee maal geplamuurd en geschuurd. Beide vereisen een gespecialiseerde aanpak voor een mooi resultaat. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan of contacteer ons voor meer informatie over gyprocwerken.

PS: Wist u dat wij na uw gyprocwerken ook het schilderwerk kunnen uitvoeren?

Sanitair

Wat is het sanitair?

Het sanitair is alles wat betreft de toiletten en badkamers. Neem gerust eens een kijkje tussen onze sanitaire diensten.

Wat is het sanitair? Veel gestelde vragen over sanitaire werken door Bedrijfsklussen.

Wat doet een loodgieter?

Bij lekken aan de waterleiding of verstoppingen bij de afvoeren, kan u een loodgieter contacteren. Indien er lekken zijn achter een muur of in de vloer, kan er met speciale camera’s gekeken worden waar deze zich bevinden alvorens alles te moeten openbreken.

✆ 0474 97 22 94Ontdek onze sanitaire diensten

Wat doet een loodgieter? Veel gestelde vragen over sanitaire werken door Bedrijfsklussen.

Ophalen afval

Afvoer containerpark, wat houdt dat in?

Alle spullen die stuk zijn of waar je vanaf wilt en op kantoor liggen rond te slingeren halen wij voor u op! Het loont niet altijd om een container te huren of daar is geen plaats voor, wij zorgen voor gepast vervoer en genoeg manschappen en laden de af te voeren spullen in.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x